На 22 и 23 октомври 2023г., Андрияна Нейчева, Филип Воденичаров и София Тороманова от  11 клас към СУ „Любен Каравелов“ – град Копривщица взеха участие в състезание „Иновационен лагер“ на „Джуниър Ачийвмънт“ .

Иновационният лагер е нов образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт, който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.

Прилагайки принципа на „учене чрез правене” учениците развиват своите умения за междуличностна комуникация и решаване на проблеми и се научават да работят под напрежение и в много кратки срокове.

Възпитаниците ни имаха задача да генерират идея в направление „Зелено предприемачество и кръгова икономика“, да напишат кратък бизнес план за осъществяване на бизнес намерението, да разпределят по рационален начин план бюджета, който беше фиксирана сума 6000 лева и накрая да представят пред журито и останалата аудитория своя проект.

Те разработиха смарт контейнер за боклук, който ускорено компостира хранителни и растителни отпадъци. Продуктът е насочен към всяко домакинство и по – специално към хората живеещи в големи оживени градове, които не разполагат със собствен двор и обитават тесни пространства.

Нашите възпитаници представиха забележителни презентационни умения, с които впечатлиха журито и спечелиха почетното второ място в състезанието, състезавайки се между девет ученически отбора от цяла България.