СУ „Любен Каравелов“, град Копривщица, отбеляза навършването на 149 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски с различни инициативи, които се проведоха на 18 февруари. Учителите от начален курс Зарафина Радоева,  Гергана Вълова, Спаска Костевска,  Христина Ватахова – Стрелкова, Антония Брайкова, Мария Косева – Паралеева,  Теодора Рашкова, Георги Доросиев и артистичният секретар на Народно читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев – 1869“ – Димитър Кунчев, проведоха открит урок по родолюбие на тема „Васил Левски“. По време на урока учениците участваха в тематична викторина, рецитираха стихотворения и пяха песни за Апостола на свободата.

 Тематични уроци проведоха и учениците от пети и шести клас, чийто класни ръководители са  Василена Керемидчиева и Лалка Доросиева, свързани с живота, делото и гибелта на един от най-светлите герои на България.

Учениците от пети клас сами изработиха онлайн презентация за Левски. Разпределени на три отбора с наименования: ЧЕСТНОСТ, СИЛА и СМЕЛОСТ те трябваше да отговарят на въпроси, свързани с живота и делото на Апостола, да решават задачи, свързани с основните събития и години от живота на Левски и накрая да подредят думи, така че да получат три известни цитата на Левски. Победител в състезанието е отбор СМЕЛОСТ. В края на събитието копривщенските младежи рецитираха стихове за Левски и отличиха най-добрите измежду тях.

Интерактивен урок имаха и учениците от шести клас, допълнен от викторина и стихове за тачения от всички българи революционер.