Деветнадесетото Национално състезание по природни науки и екология беше открито официално от инж. Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката, на 20 ноември 2020 г. в сградата на Средно училище ,,Любен Каравелов”- гр. Копривщица.

Националното състезание се организира съгласно графика на МОН за провеждане на ученическите олимпиади и национални състезания през учебната 2020-2021 година.

Организатори са Министерство на образованието и науката и Националната комисия, председателствана от проф. д-р Пламен Митов, а домакини – Регионално управление на образованието – София-регион и Средно училище ,,Любен Каравелов”- град Копривщица.

В словото си г-жа Михайлова благодари на учителите и на Националната комисия и пожела успешно представяне на отборите преди старта на състезанието.

Провеждането на състезанието е дистанционно по региони. Всеки екип подготви и изпрати на училището – домакин файл с постер, подготвен за първия кръг и по две видеа с продължителност 5-7 минути. Първото видео представя цялостния проект, а второто – презентация, подготвена за втория кръг на състезанието. Двадесет и два отбора от цялата страна в прогимназиален и гимназиален етап в продължение на два дни представиха своите проекти дистанционно.

Класирането на проектите е от Националната комисия съгласно регламента на състезанието.

източник РУО-София регион

Категории: Uncategorized