В днешната дигитална епоха, изкуственият интелект (ИИ) заема централно място в обществото. Тази технология променя начина, по който живеем, работим и учим. Все повече хора се интересуват от потенциала на ИИ и начина, по който той може да промени света. Именно за този потенциал и разнообразието от приложения и видове на изкуствения интелект ще говорят и демонстрират ученици от СУ „Любен Каравелов“ в Копривщица, на своето събитие по време на CodeWeek 2023. Събитието ще се проведе на 18 октомври 2023г., в залата на „Живия музей“ в Копривщица. То е част от инициативата CodeWeek, която насърчава програмирането и дигиталните умения сред ученици, учители и общности. В този случай, учениците от училището създават събитие, насочено към изследването на Изкуствения интелект.           

Изкуственият интелект е широк термин, който обхваща множество аспекти на компютърната наука. Учениците от Копривщица ще представят най-важните аспекти на тази технология. Те ще говорят за възможностите и перспективите, които ИИ носи със себе си. Как той може да промени нашия свят и как можем да го използваме за подобрение на живота си. Ще бъдат представени различни приложения на ИИ в реалния свят. Ще бъде демонстрирано как ИИ може да помогне в решаването на проблеми.

           Възпитаниците са решени да споделят своята страст и знание за програмиране и Изкуствен интелект. Искат да вдъхновят другите в общността и да им покажат, че технологичният свят е достъпен и за тях. Събитието има за цел да отвори диалог и да насърчи обмяна на идеи и опит между ученици, учители и всички, които се интересуват от ИИ. Събитието е насочено за всички, които искат да научат повече за Изкуствения интелект. Мероприятието е отворено за широка публика и няма нужда от специални познания в областта на програмирането. Учениците от Копривщица ще бъдат там, за да отговорят на въпроси и да споделят своите знания.

Изкуственият интелект е част от нашето бъдеще, и събития като това помагат на общността да се запознае с неговия потенциал и възможности. Не изпускайте тази възможност да научите повече за една от технологиите на нашето време и как тя може да се използва за подобрение на живота ни.